Kurumsal Kimlik Çalışması Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Kurumsal Kimlik Çalışması Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Kurumsal Kimlik 2019-08-23

Kurumsal Kimlik Çalışması Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Kurumların dışarıdan oluşturmak istedikleri görüntüyü en iyi şekilde sunmak için yapılan çalışma olan kurumsal kimlik çalışması, şirketin ismi, logosu, görsel öğeleri gibi hususların bir bütün olarak ele alınarak oluşturulan bir çalışmadır. Pazarlama için büyük önem taşıyan kurumsal kimlik çalışması, hedef kitleye ulaşmanın ve dikkatini çekmenin en önemli ve etkili yoludur. Kurum imzası şeklinde değerlendirmenin de uygun olacağı kurumsal kimlik çalışması, ufak çaplı değişiklikler dışında değişimin olmaması nedeniyle bu şekilde de değerlendirilmektedir.

Kaliteli Bir Kurumsal Kimlik Çalışmasının Özellikleri

Logo ve slogan, kurumsal kimlik çalışmasında hedef kitlenin ilgisini çekmesini sağlaması nedeniyle büyük önem taşımaktadır. Kısa ve öz kelimelerden oluşması gereken iyi bir slogan sayesinde şirket ile ilgili fikir sahibi olmak mümkündür. Firmanın gölgesi olarak nitelendirilen kurumsal renk ve font, firmanın web sitesi, resmi evrakları, kartvizitleri gibi öğelerinde de kullanıldığı için firmanın önemli bir temsilcisi olmaktadır. İyi bir izlenim ve hoşa giden bir renk ve font çalışması, kurumsal kimlik çalışmasının önemli özelliklerindendir. Firmanın kurumsal kimlik kılavuzu olan kurumsal kimlik kitabı, firmayla ilgili süreklilik içeren ana kuralların net olarak kitapta yer alması ve tüketicinin markayla ilgili bilgi sahibi olmasını kolaylaştırmaktadır. Tüketicinin firmayla ilgili ihtiyacı olan bilgiler hakkında fikir veren bir reklam aracı olan kartvizit, orijinal bir tasarım ile kurumsal kimlik çalışmasının önemli bir sunumu olmaktadır. Kurumsal kimlik çalışmasının belgeleri olan antetli kağıtlar, zarflar, dosyalar, CD’ler, kullanım kalitesine göre firmanın kimliğini ifade etmede önemli rol oynamaktadır.

Kurumsal Kimlik Çalışmasının Faydaları Nelerdir?

Tüketici için profesyonel hizmette güven veren bir kriter olan kurumsallaşma, firmalar için bu konuda çalışmalar yapma kendini tanıtma ihtiyacını beraberinde getirmiştir. Firmalar kurumsallaşma adına birtakım çalışmalar yaparak kendini hedef kitleye ifade etmekte ve net bir kimlik sunarak kurumsal kimlik çalışmasını gerçekleştirmektedir. Bu sayede tüketicinin ihtiyacı olan hizmeti kurumsal kimlik çalışmasını profesyonel bir şekilde yaparak kendini iyi ifade eden bir firmanın hizmet içeriklerini öğrenerek alması sağlanmakta ve hem kurumlar için hem de müşteriler için zaman kaybı yaşanmadan istenilen sonucun elde edilmesi mümkün olmaktadır. Kurumsal kimlik çalışması için misyon ve hedeflerini tam anlamıyla ifade eden kurumlar, kurumsallaşma için ihtiyaç olan aşamaları belirleyerek yerine getirmekte ve kurumsallaşmanın faydalarını sağlamaktadır.

Kurumsal Kimlik Çalışması İçin Yapılması Gerekenler

Kurum içi ve kurum dışı çalışmaların yapılması şeklinde ikiye ayrılan kurumsal kimlik çalışmaları, kurum içi çalışmalarda logo ve amblem kullanımı, zarf, kartvizit, bloknot ve dosya tasarımları, çek, senet, fatura gibi mali değerdeki belge tasarımları, antetli kağıt tasarımı, haberleşme formları, kurumsal kimlik kullanım kılavuzu, kurum personelinin giyim, kuşam ve davranış standardı, kurum içi yönlendirmeler ve dijital olan belge tasarımlarının yapılması şeklinde gerçekleştirilmektedir. Kurum dışı çalışmalar ise binanın cephesi ve iç tasarımı, kurumun mevcut araç tasarımı, broşür, katalog gibi tanıtım malzemeleri ve kurumsal internet sitesinin oluşturulması şeklinde olmaktadır.

Logo ve slogan, kurumsal kimlik çalışmasında hedef kitlenin ilgisini çekmesini sağlaması nedeniyle büyük önem taşımaktadır. Kısa ve öz kelimelerden oluşması gereken iyi bir slogan sayesinde şirket ile ilgili fikir sahibi olmak mümkündür. Firmanın gölgesi olarak nitelendirilen kurumsal renk ve font, firmanın web sitesi, resmi evrakları, kartvizitleri gibi öğelerinde de kullanıldığı için firmanın önemli bir temsilcisi olmaktadır.
...

Seo Hizmetleri

SEO uyumlu içerikler yazmak bugün internette en çok aranan hizmetlerden birisidir. İnternette yer alan yazıların içer

2020-06-19 Seo Hizmetleri
Devamını oku
...

Dijital Pazarlama

Dijital pazarlama bugün çok büyük önem kazanmıştır. Çünkü tabiri caizse artık gerçek dünya bütün boyutlarıyla sanal â

2020-05-29 Dijital Pazarlama
Devamını oku
...

Web Tasarım Firmaları İle Çalışırken Bilmeniz Gerekenler

Günümüzde internet kullanımının dünya çapında çok yaygın bir hal alması, internet ortamını daha önemli bir hale getir

2020-01-18 Web Tasarım
Devamını oku

Kategoriler

Teklif Alın

telefon

+90 554 891 12 31